kindertherapeut I kindercoach I jongerentherapeut I jongerencoach - Amsterdam Oost en Diemen

Ik ben Marjorie Lucas (1971) en ik woon met veel plezier in Amsterdam Oost met mijn zoon, onze hond Sjoef en kater Grote Poes. Ik ben opgeleid tot kindercoach, jongerencoach en integratief kindertherapeut en integratief jongerentherapeut

De praktijkruimte van ALLES KIDS?! is gevestigd in het hart van de Watergraafsmeer. Maar ik werk ook veel op locatie,  o.a. op de basisscholen in Diemen.

Met veel  plezier en passie werk ik samen met kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders aan diverse problemen/klachten die zij in hun leven ervaren. Ikzelf heb ook ervaren dat het prettig,  waardevol en verhelderend is als 'iemand' even met je meeloopt; dát gun ik anderen ook.

Binnen mijn praktijk werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders aan diverse klachten. Daarnaast heb ik een speciale interesse in rouw en verlies bij ziekte in het gezin, overlijden en (echt)scheiding. Ook werk ik als vrijwilliger voor de lotgenotengroep Jongeren in Rouw van Humanitas in Almere.

Mijn werk met kinderen startte eind jaren negentig toen ik als vrijwilliger bij
Emma Kinder TV van het Emma Kinderziekenhuis ging werken. Ik werd geraakt door de kracht en de positiviteit van zieke kinderen. Enige tijd later heb ik mijn communicatiebaan vaarwel gezegd om vervolgens in 2004 als vakdocent het basisonderwijs in te gaan.

Ik ben ook opgeleid tot docent Humanistisch Vormings Onderwijs (HVO). Dit is levensbeschouwelijk onderwijs op humanistische grondslag. Op verschillende openbare basisscholen in Amsterdam en omgeving filosofeer en discussieer ik met kinderen van groep 5 t/m 8 over allerlei onderwerpen die zij in het leven tegenkomen: verliefd zijn, dood en leven, vriendschap, kinderrechten, zelfvertrouwen, vooroordelen, pesten, wie ben je? 
Eigenlijk is alles bespreekbaar!  
 
 Mijn motto:"Soms is het fijn als iemand even met je meeloopt"


 
 
Ik ben  Dorien Kemp, geboren in 1965. Ik ben getrouwd met Marc en samen hebben we 3 dochters, een hond, een kat, 2 konijnen en heel veel guppen.

Ik ben kindercoach (2010), kinder- en jongerentherapeut (2012) rouwgroep begeleidster (2012), Rots en Water trainer(2013) ook voor kinderen in het autismespectrum (2013) en KIES-Coach enKIES-Omgangbegeleidster (2015).
 
Ik heb filosofie gestudeerd bij de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht (2012-2016).  Mijn liefde voor filosofie gebruik ik graag in  mijn werk met kinderen, jongeren en jong volwassenen.Ik werk met veel plezier in mijn praktijk in Woerden.
 
Inmiddels heb ik een heel pakket aan kennis en ervaring om kinderen, jongeren en jong volwassenen te begeleiden bij hun zoektocht naar oplossingen en/of vaardigheden.
                 
Ik ondersteun ALLES KIDS?! zolang als nodig is. 


     
Afbeelding invoegen

Dit is Marjorie: verbinder, oplossingsgericht, samenwerker, humor, energiek, praktisch, creatief, positief, empatisch, verantwoordelijk, serieus.           

 Samenwerking
 Ik heb een breed netwerk opgebouwd van professionals waarmee ik samenwerk. Indien nodig verwijs ik naar hen door.
 
Ik werk intensief samen met Dorien Kemp Kinder- en jongerentherapeut bij Kempie kinder en jongerentherapie.
Dorien Kemp werkt twee dagen in de week in Amsterdam. Zowel in de praktijkruimte van ALLES KIDS?! als op verschillende basisscholen in Diemen.
 
Afbeelding invoegen