kindertherapeut I kindercoach I jongerentherapeut I jongerencoach - Amsterdam Oost en Diemen

Ik ben Marjorie Lucas (1971) en ik woon met veel plezier in Amsterdam Oost met mijn zoon en onze hond Sjoef. Ik ben opgeleid tot kindercoach, jongerencoach en integratief kindertherapeut en integratief jongerentherapeut

De praktijkruimte van ALLES KIDS?! is gevestigd in het hart van de Watergraafsmeer. Maar ik werk ook regelmatig op  basisscholen in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht.
 
 

Met veel  plezier en passie werk ik samen met kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders aan diverse problemen/klachten die zij in hun leven ervaren. Ikzelf heb ook ervaren dat het prettig,  waardevol en verhelderend is als 'iemand' even met je meeloopt; dát gun ik anderen ook.

Binnen mijn praktijk werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders aan diverse klachten. Daarnaast heb ik een speciale interesse in rouw en verlies bij ziekte in het gezin, overlijden en (echt)scheiding. Ook werk ik als vrijwilliger voor de lotgenotengroep Jongeren in Rouw van Humanitas in Almere.

Mijn werk met kinderen startte eind jaren negentig toen ik als vrijwilliger bij
Emma Kinder TV van het Emma Kinderziekenhuis ging werken. Ik werd geraakt door de kracht en de positiviteit van zieke kinderen. Enige tijd later heb ik mijn communicatiebaan vaarwel gezegd om vervolgens in 2004 als vakdocent het basisonderwijs in te gaan.

Ik ben daarnaast ook opgeleid tot docent Humanistisch Vormings Onderwijs (HVO). Dit is levensbeschouwelijk onderwijs op humanistische grondslag. Op verschillende openbare basisscholen in Amsterdam en omgeving filosofeer en discussieer ik met kinderen van groep 5 t/m 8 over allerlei onderwerpen die zij in het leven tegenkomen: verliefd zijn, dood en leven, vriendschap, kinderrechten, zelfvertrouwen, vooroordelen, pesten, wie ben je? 
Eigenlijk is alles bespreekbaar!  
 
Ik ben daarnaast als docent verbonden aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Ik leid met veel passie en plezier nieuwe kindercoaches op. 
 
 Mijn motto:"Soms is het fijn als iemand even met je meeloopt" 
      
Afbeelding invoegen

Dit is Marjorie: verbinder, oplossingsgericht, samenwerker, humor, energiek, praktisch, creatief, positief, empathisch, verantwoordelijk, serieus.           

 Samenwerking
 Ik heb een breed netwerk opgebouwd van professionals waarmee ik samenwerk. Indien nodig verwijs ik naar hen door.
 
 


Ondanks de beperkingen  a.g.v. de Corona maatregelen, wordt de coaching en therapie weer in de praktijk aangeboden.